YÜZDE HESAPLARI

May 16, 2011 Leave a comment

1. 350’nin %50’si kaçtır?
A) 150
B) 175
C) 200
D) 225
2. 480’nin %25’i kaçtır?
A) 160
B) 140
C) 120
D) 80
3. 500’ün %25’i kaçtır?
A) 125
B) 150
C) 225
D) 175
4. 400’ün %40’ı kaçtır?
A) 120
B) 160
C) 140
D) 180
5. 200’nin %20 fazlası kaçtır?
A) 210
B) 220
C) 240
D) 260
6. 460’ın %25 fazlası kaçtır?
A) 450
B) 475
C) 525
D) 575
7. %20’si 60 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 300
B) 200
C) 180
D) 120
8. Okulumuzun %48’i kız öğrencidir. 720 kız öğrenci olduğuna göre okul mevcudu kaçtır?
A) 1000
B) 1500
C) 1250
D) 1750 9. %25’i 75 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 100
B) 150
C) 300
D) 250
10. 400’ün %23’ü kaçtır?
A) 150
B) 125
C) 102
11. %23’ü 184 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 800
B) 750
C) 600
D) 500
D) 92
12. 600’ün %40’ı kaçtır?
A) 220
B) 240
C) 200
D) 180
13. %20’si 50 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 100
B) 150
C) 175
D) 250
14. 200’ün %15 eksiği kaçtır?
A) 170
B) 150
C) 200
D) 30
15. 300’ün %25 fazlası kaçtır?
A) 350
B) 375
C) 400
D) 425
16. 80TL’ye aldığı bir pantolonu %15 karla satan bir manifaturacı 5 pantolondan kaç TL kar eder?
A) 30
B) 40
C) 60
D) 90
17. Tanesini 260 kr’ye aldığı bisküvileri %25 karla satan bir büfeci 80 paket bisküviden kaç TL kar eder?
A) 25
B) 45
C) 50
D)80
18. Tanesini 30TL’ye aldığı gömlekleri %25 zararla satan bir pazarcı 8 gömlekte kaç lira zarar eder?
A) 48
B) 24
C) 36
D) 52
19. 200 TL’ye satılan bir takım elbise %15 indirimle kaça satılır?
A) 140
B) 170
C) 160
D) 180
20. 60TL’ye alınan bir çanta %25 karla kaç TL’ye yazılır?
A) 100
B) 85
C) 75
D) 67

Advertisements
Categories: Uncategorized

Yüzde Problemleri

May 13, 2011 Leave a comment

1. Aşağıdakilerden hangisi %7 ifadesinin ondalık karşılığıdır?
A) 0,70
B) 0,7
C) 0,07
D) 0,700
2. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) 0,9 > % 75
B) 0,8 0,5
D) % 9 > 0,75
3. 250’nin %20’si kaçtır?
A) 50
B) 60
C) 70
D) 80
4. % 20’si 40 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 100
B) 200
C) 300
D) 400
5. 200 TL’ye alınan bir elbise % 15 karla satılıyor. Elbisenin satış fiyatı kaç liradır?
A) 210 TL
B) 220 TL
C) 230 TL
D) 240 TL
6. 80 sayfalık hikaye kitabının % 70’ini okuyan Asiye’nin kitabı bitirmesi için kaç sayfa daha okuması gerekir?
A) 24
B) 56
C) 40
D) 60
7. 40 kişilik bir sınıfın %30’u kız öğrencidir. Bu sınıfta kaç tane erkek öğrenci vardır?
A) 12
B) 24
C) 36
D) 28
8. 160 TL’ye alınan bir takım elbise % 15 karla kaça satılmıştır?
A) 185 TL
B) 184 TL
C) 137 TL
D) 140 TL
9. Bir okuldaki 450 öğrencinin % 40’kız öğrenci olduğuna göre kaç tane erkek öğrenci vardır?
A) 230
B) 270
C) 237
D) 273
10. 200’ün % 20 eksiği kaçtır?
A) 140
B) 150
C) 160
D) 170
11. 200’ün % 20 fazlası kaçtır?
A) 220
B) 240
C) 250
D) 260
12. 100 TL’ye satılan bir kaban % 35 indirim yapıldıktan sonra kaç liraya satılır?
A) 135 TL
B) 125 TL
C) 65 TL
D) 75 TL
13. 50 TL’ye satılan bir gömlek için % 15 indirim yapılıyor. Gömleğin yeni satış fiyatı kaç liradır?
A) 40 TL
B) 30 TL
C) 45 TL
D) 35 TL
14. %25’i 125 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 400
B) 500
C) 600
D) 700
15. %40’ı 16 olan sayının tamamı kaçtır?
A) 40
B) 60
C) 80
D) 20
16. % 20’si 4 eden sayının % 40’ı kaç eder?
A) 4
B) 5
C) 6
D) 8
17. Paramın % 24 ü olan 48 YTL yi harcadım. Kaç YTL kaldı?
A) 152 TL
B) 200 TL
C) 100 TL
D) 96 TL
18. Bir kitabın % 20 sini okudum. Kalan 80 sayfa olduğuna göre, kitabın tamamı kaç sayfadır?
A) 80
B) 90
C) 100
D) 120
19. 750 TL’ye alınan mal % 30 karla satılıyor. Malın satış fiyatı kaç TL’dir?
A) 875 TL
B) 975 TL
C) 655 TL
D) 225 TL
20. % 20’si 40 olan sayının % 30’u kaçtır?
A) 50
B) 60
C) 70
D) 80

Categories: Uncategorized

ZAMANI ÖLÇÜLERİ

May 11, 2011 Leave a comment

1. 2 saat kaç dakika eder?
A) 120
B) 180
C) 90
D) 60
2. 2 saat 25 dakika kaç dakika eder?
A) 125
B) 135
C) 145
D) 155
3. 15 dakika kaç saniye eder?
A) 600
B) 900
C) 660
D) 450
4. Akşam saat 10:40’da basılmaya başlayan gazete gece 02:30’da bitmiştir. Gazetenin basımı ne kadar sürmüştür?
A) 1sa 20dk
B) 2sa 50dk
C) 3sa 50dk
D) 4sa 50dk
5. Akşam saat 19:30’da Ordu’dan hareket eden bir otobüs sabah saat 8:30’da İstanbul’a varıyor. Yolculuk ne kadar sürmüştür?
A) 13sa
B) 14sa
C) 12sa
D) 11sa
6. Ordu’dan saat 17:30’da hareket eden bir otobüs ertesi gün saat 8:30’da Antalya’ya varmıştır. Bu yolculuk ne kadar sürmüştür?
A) 6sa 30dk
B) 10sa
C) 13sa
D) 15sa
7. Saat 14:45’te Giresun’dan hareket eden bir otomobil ertesi gün saat 7:25’te İzmir’e varıyor. Yolculuk ne kadar sürmüştür?
A) 12sa 40dk
B) 13sa 40dk
C) 14sa 40dk
D) 15sa 40dk
8. Akşam saat 10:40’ta Erzurum’dan hareket eden otobüs 10 saat sonra İstanbul’a varmıştır. Bu otobüs saat kaçta İstanbul’da olmuştur?
A) 4:45
B) 5:45
C) 6:15
D) 7:15
9. Dakikada ortalama 95 kelime okuyan Merve 2 saatte kaç kelime okur?
A) 145
B) 3725
C) 13725
D) 14725
10. 3 saat 45 dakikadan 2saat 54 dakika kaç dakika fazladır?
A) 75
B) 91
C) 121
D) 81
11. 25.08.1996’da doğan Ayşe, 10.04.2009’da kaç yaşında olur? (yıl, ay, gün olarak)
A) 11yıl 7ay 25gün
B) 10yıl 7ay 15gün
C) 13yıl 7ay 15gün
D) 12yıl 7ay 15gün
12. 23.12.1978’den 17.03.1999’a kadar ne kadar süre geçmiştir?
A) 20yıl 2ay 24gün
B) 21yıl 3ay 24 gün
C) 22yıl 3ay 25gün
D) 20yıl 15ay 24gün
13. 3 Şubat 1985’te Atatürk Samsun’a çıkalı ne kadar süre geçmiştir?
A) 66yıl 20ay 14gün
B) 65yıl 8ay 14gün
C) 66yıl 8ay 14gün
D) 65yıl 2ay 14gün
14. TBMM’i kurulalı 5 Kasım 2009’da ne kadar zaman olmuştur?
A) 85yıl 15ay 27gün
B) 89yıl 6ay 12gün
C) 85yıl 6ay 7gün
D) 89yıl 15ay 27gün
15. Atatürk yaşasaydı 2009 yılında kaç yaşında olacaktı?
A) 108
B) 118
C) 128
D) 138
16. 5 yıl kaç gün eder?
A) 1825
B) 1925
C) 1725
D) 1625
17. 3 Mayıs 1987’de doğan bir adam 25 Ocak 2008’de kaç yaşında olmuştur? (yıl, ay, gün olarak)
A) 18yıl 15ay 27gün
B) 20yıl 8ay 22gün
C) 21yıl 5ay 22gün
D) 22yıl 8ay 22gün
18. 4 Haziran 1995’te doğan bir çocuk 15 Ekim 2007’de kaç yaşında olur? (yıl, ay, gün olarak)
A) 11yıl 05ay 09gün
B) 12yıl 05ay 17gün
C) 12yıl 05ay 09gün
D) 12yıl 09ay 05gün
19. 27 Eylül 1996’da doğan Kübra 21 Ocak 2008’de kaç yaşında olur? (yıl, ay, gün olarak)
A) 11yıl 02ay 24gün
B) 11yıl 12ay 24gün
C) 11yıl 02ay 14gün
D) 11yıl 04ay 21gün
20. Atatürk Samsun’a çıktıktan ne kadar süre sonra Cumhuriyet’i ilan etmiştir?
A) 5yıl 4ay 10 gün
B) 4yıl 5ay 19 gün
C) 5yıl 4ay 19 gün
D) 4yıl 5ay 10 gün

CEVAP ANAHTARI
1-A
2-C
3- B
4- C
5- A
6- D
7- C
8- A
9- C
10- B
11- D
12- A
13- B
14- B
15- C
16- A
17- B
18- C
19- A
20- D

Categories: Uncategorized